słabe spasowanie tylnej listwy przy zakończeniu podsufitki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dagmarastremel
    Classic
    • 2011
    • 37

karol1232705, użyj opcji SZUKAJ a znajdziesz wszystkie interesujące Cię tematy :!:

Ja jak kupiłem swoje auto to wymieniłem wszystkie filtry jakie są w aucie i od razu olej. Na tym nie warto oszczędzać
    moje aukcje allegro :
    http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2832058
  • marcink_1
    Rider
    • 2010
    • 312

Witam.
    Mam do Was pytanie czy też tak macie i czy komuś udało sie to poprawic?
    Jakiś czas temu zauważyłem, że ta plastikowa górna listwa kończąca z tyłu podsufitkę jest źle spasowana, tak jakby była zbyt krótka. Z jednej strony jak łączy się z boczkiem jest spora dziura, szczelina, a z drugiej jest na styk.
    Byłem wczoraj z tematem nawiewu u Bednarka, patrzyłem na salonie stała inna octavia i tam było normalnie bez dziur. Natomiast mechanik który mi robił samochód, powiedział, że jest to złe spasowanie i może mi to spróbowac poprawić, jednak z regóły po jakiś kąpinacjach to wychodzi jeszcze gorzej i lepiej tego nie ruszać. Na razie odpuściłem, ponieważ nie widzę sam możliwości założenia tego samego elementu który jest zbyt krótki ponownie tak aby był wystarczająco długi, może boczki należałoby trochę odchylić, lub ewentualnie może jakieś są nowe nieco dłuższe te listwy, wówczas można by było się domagać jej wymiany, co chyba będzie trudne po stwierdzeniu Pana z serwisu, że Skoda im za to nie zapłaci.

Komentarz

• Dobrzyl
      Ambiente
      • 2009
      • 209
      • Octavia III (5E3)
      • CJSA 1.8 TSI 180 KM

marcink_1, mam ten sam problem, mi sie udało lekko to przesunąć wiec szczelina jest prawie taka sam jak z lewej i prawej strony.
      Łukasz

Komentarz

• czto
        Rider
        • 2010
        • 546
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Jak masz dobry serwis, to potrafią zrobić lepiej jak w fabryce. Ja tak powoli wszystkie niedoróbki fabryki wyprowadzam, ale dopiero w trzecim ASO z koleji znalazł się fachowiec, który stwierdził "Będziesz Pan zadowolony". W dwóch poprzednich słyszałem tylko tekst "jak się za to zabiorę, to może być gorzej"
        2004 Renault Thalia 1.4 RT,
        2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
        2009 Renault Clio MTV 1.4
        2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
        2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• marcink_1
          Rider
          • 2010
          • 312

Zamieszczone przez Dobrzyl
          marcink_1, mam ten sam problem, mi sie udało lekko to przesunąć wiec szczelina jest prawie taka sam jak z lewej i prawej strony.
          Czyli można to przesunąć nieco. Nie ma mocowaniaściśle punktowego.
          Jedynie się obawiam, że u mnie jak poprawię z jednej strony, to pogorszę z drugiej, bo tam widać, że jest też na styk.
          Jak pisałem wcześniej widziałem na salonie w czwartek stała skoda idealnie zpasowana, więc może są teraz robione nieco łuższe te listwy. Jeżeli tak to moim zdaniem jesyną radą jest ją wymienić lub spróbować poprawić boczki, tak ab dalej wchodziły pod tą listwę.
          Pozdrawiam
          Marcin

[ Dodano: Sro 16 Mar, 11 20:02 ]
          Czy jest tu ktoś kto rozwiązał ten problem?

Komentarz

Pracuję...